Vem är Sofia?

Sofia brinner för att skapa förutsättningar för utveckling av människor, team och organisationer. I dagens föränderliga värld ser Sofia vikten av att ledare finner trygghet i sig själva och modet i sitt ledarskap att leda i det okända. Hon ser sin och Petrina & Partners roll att skapa hållbar grund för individer och organisationer att utvecklas i och med denna föränderliga värld.

Med mer än 15 års erfarenhet av ledarskaps- och organisationsutveckling i globala organisationer har Sofia hjälpt och handlett ett tusental personer att hitta sitt ledarskap och utveckla sina organisationer. Sofia har lett globala förändringsprocesser inom IKEA med speciellt fokus på förflyttningar av kultur och ledarskap. Av detta arbete har hon erfarit hur stora förändringar blivit framgångsrika först när man tillsammans lyckats skapa den kultur som för företaget och individen framåt. Sofia har en HR bakgrund med roller som HR-chef, learning & development manager och kommer närmast från en roll som globalt ansvarig för ledarskapsutveckling på IKEA. 

Sofia är beteendevetare, med fördjupning i arbetspsykologi. Hon är certifierad handledare i The Human Element, THE. Sofia bor och har sin arbetsplats i Lund. 

Utanför arbetet samlar Sofia energi i stallet eller på ridbanan. Sofia kallar sig en vardagsäventyrare med siktet inställt på att skapa en rolig vardag för sig och sin familj. Hon älskar att upptäcka världen tillsammans, både avlägsna platser och pärlor inpå knuten.

https://thebook.se/