Vem är Tyko?

Tyko har varit ledare, handledare och samtalsledare professionellt i över 17 år. Som rådgivare har han handlett och utbildat ledare på många företag bland annat SAAB, SWECO. Tyko har parallellt varit engagerad socialt och coachat och rådgivit barn och familjer i sårbara situationer på Rädda Barnens kriscentrum och på Maskrosbarns läger för barn till psykiskt sjuka och missbrukande föräldrar. Han har också handlett personal på HVB för barn och unga i emotionsfokuserat bemötande.

Tyko har idag i egen person genomfört över 40 terminslånga samtalsgrupper med fokus på neurovetenskap och emotionsträning för pojkar i tonåren och utfört mer än 300 större föreläsningar och workshops. Han samarbetade i många år med aktörer som JP Morgan Chase Foundation, Childhood Foundation, Inkludera, Rädda Barnen, BRIS och FN såväl som företag, kommuner och myndigheter över hela Sverige och internationellt.

Tykos intresse av att utvecklas som människa har gjort att han studerat på plats med Dalai Lama i Dharamsala, träffat vår tids mest framstående filosofer såsom Ken Wilber och examinerats som Big Mind instruktör av zenmästaren Genpo Roshi i Salt Lake City.

Tyko lärde sig integral psykologi och praktik på JFK University. Han har en kandidatexamen i Internationella Relationer och Psykologi och en MSc i Internationella Relationer och Asiatisk Politik. Tyko har tidigare studerat positiv psykologi, idrotts- och motionspsykologi och han avser att nu ta en Master of Science in Emotion Psychologyför att fördjupa sina kunskaper om emotions- och neurovetenskap.

Hans intresse för rörelse har han haft sedan barnsben och surfning blev tidigt en passion som han upptäckte under sin uppväxt på Lanzarote. Han är även utbildad PT och idag tar Cross Fit och Yoga upp den största delen av hans träning.